Band bio

Shoot From the Hip, een Rock ’n roll trio op smaak gebracht met rockabilly en een sausje van surf, blues en sixties! Deze pittige schotel wordt opgediend met respect voor legendes zoals Gene Vincent, Chuck Berry, Eddie Cochran, John Lee Hooker maar ook Cliff and the Shadows, en de vroege Beatles. De bandleden hebben een broertje dood aan bergen elektronica en overbodige rommel; een vintage drum kit, twee buizenversterkers, een contra(bas), een semi-elektrische gitaar en rock ’n rollen maar!

De band zingt en speelt de noten op de juiste plek zonder er een toneelstukje van te maken. Maar daarnaast biedt Shoot From the Hip (vrij vertaald “uit de losse pols”) ook altijd ruimte voor jams, muzikaal avontuur en een toenemend aantal eigen composities.

Gitarist en zanger Arti heeft met dit trio zijn muzikale draai gevonden. Maatje Robbert heeft hij enkele jaren geleden – met gepaste dwang – een basgitaar en later een contrabas in zijn handen gedrukt met de opdracht deze instrumenten onder de knie te krijgen.

Na een toevallige ontmoeting in een Leidse kroeg is vervolgens drummer Jeroen besmet geraakt met het rock ‘n roll virus. Shoot From The Hip zag daarna snel het levenslicht en optredens aan groot en klein publiek volgden. Een zaaltje, een kroeg of op de hoek van de straat, het kan allemaal!

Nieuwsgierig geworden en/of overweeg je Shoot From the Hip te boeken voor een optreden? Neem gerust met ons contact op via deze website.