Band bio

Shoot From the Hip, een Rock ’n roll trio op smaak gebracht met rockabilly en een sausje van Surf en Blues! Deze pittige schotel wordt opgediend door drie veertigers met respect voor de ‘gouden doden’ zoals Gene Vincent, Elvis Presley, Chuck Berry, Eddie Cochran, John Lee Hooker en Johnny Burnette. De bandleden hebben een broertje dood aan bergen elektronica en overbodige rommel;  een basis drum kit, twee buizenversterkers, een contra(bas), een semi-elektrische gitaar en rock ’n rollen maar!

Shoot From the Hip zingt en speelt de noten op de juiste plek zonder er een toneelstukje van te maken. Echter Shoot From the Hip (uit de losse pols vrij vertaald) biedt ook altijd ruimte voor jams en muzikaal avontuur!

Gitarist en zanger Arti heeft met dit trio eindelijk zijn muzikale draai gevonden. Zijn buddy Robbert heeft hij enkele jaren geleden – met gepaste dwang – een basgitaar en later een contrabas (onmisbaar bij de echte authentieke rock ’n roll en rockabilly) in zijn handen gedrukt met de opdracht deze instrumenten onder de knie te krijgen. Na een toevallige ontmoeting in een Leidse kroeg is vervolgens drummer Jeroen besmet geraakt met het rockabilly virus. Shoot From The Hip zag daarna snel het levenslicht en is inmiddels klaar om zich aan groot en klein publiek te presenteren.

Nieuwsgierig geworden en/of overweegt u Shoot From the Hip te boeken voor een optreden? Neem gerust met ons contact op via deze website.